آرمان مانگ از بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان آسانسور در ایران

آسانسور مسکونی

آسانسور مسکونی در حقیقت یک سرمایه‌گذاری بلند‌مدت است که می‌تواند کیفیت زندگی ساکنان هر ساختمان را به خوبی بهبود بخشد. این آسانسور در منازل و ساختمان‌های مسکونی با هدف سهولت در جابه‌جایی افراد نصب می‌شود. طراحی آسانسور‌های مسکونی به گونه‌ای است که با محل نصب کاملا سازگاری دارد. اگر با انواع آسانسور مسکونی و چگونگی نصب آن آشنایی ندارید، این مقاله از آرمان مانگ را از دست ندهید.

آسانسور مسکونی

آسانسور مسکونی چیست؟

به طور کلی آسانسور مسکونی یا مینی آسانسور، نوعی بالا‌بر است که به سادگی می‌تواند دو الی چهار نفر را حمل کند. این آسانسور در ساختمان‌های دو تا شش طبقه، ویلا‌ها، آپارتمان‌های لوکس، رستوران‌ها و حتی مغازه‌ها استفاده می‌شود.

آسانسور‌های مسکونی همانند دیگر آسانسور‌ها در انواع مختلف طراحی و نصب می‌شوند و شما می‌توانید با توجه به نوع ساختمان و شرایط کاربرد، مناسب‌ترین و بهترین آسانسور را انتخاب نمایید. این نوع از آسانسور‌ها دارای ویژگی‌های مختلف است که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • آسانسور‌های مسکونی بسیار کوچک هستند و برخی از آن‌ها با یک سیستم پنوماتیک ظرفیت حمل یک یا دو نفر را دارند.
  • آسانسور‌های مسکونی نسبت به آسانسور‌های تجاری و صنعتی، ابعاد و اندازه بسیار کوچک‌تری دارند.
  • آسانسور‌های مسکونی نسبت به آسانسور‌های مسافرتی، پیچیدگی کم‌تری دارند.

آیا آسانسور مسکونی همان آسانسور خانگی است؟

بسیاری از افراد گمان می‌کنند که آسانسور مسکونی همان آسانسور خانگی است. اگر شما‌هم در این گروه از افراد قرار می‌گیرید، این نکته را در نظر داشته باشید که آسانسور خانگی تنها یکی از انواع آسانسور مسکونی است و این گروه آسانسور انواع بسیاری دارد.

چرا به آسانسور مسکونی نیاز داریم؟

حال که با مفهوم آسانسور مسکونی آشنا شدیم، این سوال پیش می‌آید که اصلا چرا نیاز به نصب و استفاده از آسانسور مسکونی داریم؟ به طور کلی مهم‌ترین دلایل این امر عبارتند از:

  • تسهیل جابه‌جایی: مهم‌ترین علت نصب آسانسور مسکونی، جابه‌جایی ساده میان طبقات برای افراد مختلف از‌جمله افراد مسن، معلولین و افرادی است که به سادگی نمی‌توانند بار‌های سنگین را حمل کنند.
  • افزایش ایمنی: آسانسور‌های مسکونی مجهز به سیستم‌های ایمنی هستند و از بروز حوادث مختلف جلوگیری می‌کنند.
  • افزایش ارزش ملک: از دیگر دلایل ضرورت نصب آسانسور‌های مسکونی، افزایش ارزش ملک است که همین امر ملک مورد نظر را برای خریداران بالقوه بسیار جذاب‌تر می‌کند.
  • افزایش راحتی: به کمک آسانسور‌های مسکونی، ساکنان ساختمان زمان و انرژی کم‌تری برای جابه‌جایی میان طبقات صرف می‌کنند.

انواع آسانسور مسکونی

همانطور که گفتیم آسانسور مسکونی انواع مختلفی دارد و شما می‌توانید با توجه به شرایط و نیاز خود، بهترین و مناسب‌ترین نوع را انتخاب کنید. به طور کلی مهم‌ترین و آشنا‌ترین انواع این گروه آسانسور‌ها عبارت است از:

انواع آسانسور مسکونی

آسانسور هیدرولیکی

این نوع آسانسور با استفاده از نیروی روغن و پیستون کار می‌کند و نیاز به فضای زیادی برای نصب ندارد. در نتیجه برای ساختمان‌های کوتاه و با تعداد طبقات کم استفاده می‌شود. مکانیزم آسانسور‌های هیدرولیکی به گونه‌ای است که داخل فضای آن جک‌های بالا‌رونده هیدرولیکی نصب می‌شوند که در بالا و پایین کردن کابین نقش دارند.

آسانسور‌های هیدرولیکی ایمنی بسیار بالایی دارند و می‌توانند حدود 300 کیلوگرم وزن را جابه‌جا کنند. نصب آسانسور هیدرولیکی با مزایای مختلف همراه است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نصب آسان، هزینه کم و ایمنی بالا همراه اشاره کرد.

آسانسور کششی

یکی دیگر از انواع آسانسور مسکونی، آسانسور کششی است که با استفاده از موتور و طنابی فولادی کار می‌کند. این نوع آسانسور به طور معمول در ساختمان‌های بلند و با تعداد طبقات زیاد مشاهده می‌شود. آسانسور‌های کششی نسبت به آسانسور‌های هیدرولیکی سرعت بسیار بیش‌تری دارند و هیچ محدودیتی در ارتفاع ساختمان مورد نظر ندارند. به عبارت دقیق‌تر شما می‌توانید این آسانسور را در ساختمان‌های 12 طبقه به بالا و 4 تا 11 طبقه استفاده کنید.

استفاده از آسانسور کششی همانند آسانسور هیدرولیک با مزایای مختلف همراه است که به طور کلی عبارتند از:

  • سرعت بالا
  • ظرفیت بالا
  • قابلیت نصب در چاهک‌های بسیار کوچک

آسانسور ویلچر‌بر

همانطور که از نام این نوع آسانسور‌ها مشخص است، برای حمل و نقل افراد دارای معلولیت به کار گرفته می‌شوند. آسانسور‌های ویلچر‌بر دارای فضای بزرگ‌تر و امکانات جانبی بیش‌تری برای تسهیل حرکت ویلچر هستند.

آسانسور باری

این گروه از آسانسور‌ها یکی از آشنا‌ترین انواع آسانسور به شمار می‌آیند و در حمل بار و کالا به کار گرفته می‌شوند. آسانسور‌های باری دارای ظرفیت باربری بالا و کف مقاوم هستند.

آسانسور شیشه‌ای

امروزه تعداد بسیار زیادی از معماران برای طراحی ساختمان‌های مسکونی کم‌تر از 5 طبقه، دوبلکس، تریپلکس و… از آسانسور‌های شیشه‌ای استفاده می‌کنند. مکانیزم این گروه از آسانسور‌های مسکونی بر اساس یک قانون ساده فیزیک و اختلاف فشار هوا بین قسمت بالا و پایین کابین است. آسانسور‌های شیشه‌ای طراحی کوچکی دارند و هیچ نیازی به چاله آسانسور نیست.

آسانسور کابلی

این گروه از آسانسور‌های مسکونی توسط یک وزنه تعادلی طراحی و ساخته می‌شوند و کابل آن‌ها وظیفه پشتیبانی از ماشین آسانسور را بر‌عهده دارند. آسانسور‌های کابلی همانند آسانسور‌های هیدرولیکی فضای بسیار کمی اشغال می‌کنند، اما طراحی آن‌ها به گونه‌ای است که در نصب می‌توان از فضای بین دیوار‌ها و فضای پنهان ساختمان استفاده کرد.

نصب و تعمیر آسانسور‌های کابلی به سادگی امکان‌پذیر است و شما می‌توانید از متخصصان ما در شرکت اسانسور آرمان مانگ کمک بگیرید.

آسانسور مغناظیسی

آسانسور‌های مغناظیسی بر اساس ایجاد میدان مغناظیسی عمل می‌کند و ایمنی آن نسبت به آسانسور‌های معمولی بسیار بالا‌تر است. اما این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه نصب و تعمیر بالایی دارد.

آسانسور مغناظیسی

آسانسور خانگی

این گروه از آسانسور‌ها برای استفاده در ساختمان‌های مسکونی و ویلا‌ها طراحی شده‌اند و معمولا ابعاد کوچک و طراحی بسیار زیبایی دارند.

عوامل موثر در انتخاب نوع آسانسور مسکونی

هنگام انتخاب آسانسور باید برخی عوامل را در نظر داشت تا به این ترتیب بتوان بهترین و مناسب‌ترین آسانسور را انتخاب کرد. برخی از مهم‌ترین این عوامل عبارتند از:

  • تعداد طبقات ساختمان: اگر ساختمان شما یک ساختمان کوتاه بوده، آسانسور هیدرولیکی انتخاب بهتر و مناسب‌تری است. در سمت دیگر برای ساختمان‌های بلند تا حد امکان از آسانسور کششی استفاده کنید.
  • ظرفیت آسانسور: با توجه به تعداد افراد و مقدار باری که باید جابه‌جا شود، ظرفیت آسانسور خود را انتخاب کنید.
  • فضای موجود: ابعاد چاهک آسانسور و فضای موتور‌خانه یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب بهترین و مناسب‌ترین آسانسور مسکونی است.
  • بودجه: فراموش نکنید که هزینه نصب، نگهداری و تعمیر هر آسانسور مسکونی با آسانسور مسکونی دیگر متفاوت است.

مراحل نصب آسانسور مسکونی

نصب آسانسور مسکونی یک فرآیند پیچیده و حساس است و نیاز به تخصص و تجربه کافی دارد. به همین خاطر برای نصب و تعمیر بهتر است با متخصصان این حوزه از‌جمله متخصصان آرمان مانگ در ارتباط باشید تا هزینه بیش‌تری متحمل نشود.

مراحل نصب آسانسور به ترتیب انجام عبارتند از:

برنامه‌ریزی و طراحی

نخستین مرحله نصب اسانسور، برنامه‌ریزی و طراحی است که می‌توان آن را در سه مرحله زیر توضیح داد:

  • بازدید از محل: کارشناسان ما در آرمان مانگ از ساختمان مورد نظر بازدید می‌کنند تا به این ترتیب ابعاد چاهک، محل موتور‌خانه، تعداد طبقات و… را به دست آورند.
  • تهیه نقشه‌ها و محاسبات: حال بر اساس اطلاعات جمعاوری شده، نقشه‌های فنی و محاسبات لازم برای نصب آسانسور انجام می‌گیرد.
  • انتخاب تجهیزات: در مرحله برنامه‌ریزی و طراحی باید با توجه به ساختمان مورد نظر، مناسب‌ترین نوع آسانسور و تجهیزات جانبی آن را تهیه کرد.

آماده‌سازی محل نصب

حال نوبت به آماده‌سازی محل نصب می‌رسد که شامل تخریب و بازسازی، ایجاد چاهک و آماده‌سازی موتور‌خانه می‌شود. در مرحله اول شما باید قسمت‌هایی از ساختمان را برای نصب، تخریب و بازسازی کرد. حال چاهکی با ابعاد مشخص و رعایت استاندارد‌های ایمنی ایجاد کنید. در نهایت نیز محل موتور‌خانه را آماده کنید و تجهیزات برقی و مکانیکی را در ان نصب نمایید.

نصب اسکلت فلزی

مرحله سوم نصب آسانسور، نصب اسکلت فلزی است که خود شامل سه مرحله زیر می‌شود:

  • نصب ریل‌ها: ریل‌های هدایت کابین به درستی در چاهک قرار می‌گیرند.
  • نصب فریم درب‌ها: فریم و درب‌های طبقات و کابین نصب می‌گردند.
  • نصب کابین: کابین آسانسور با تمام تجهیزات آن درون چاهک قرار می‌گیرد.

 نصب تجهیزات مکانیکی

نصب تجهیزات مکانیکی یکی از مهم‌ترین مراحل نصب آسانسور مسکونی است که شامل موارد زیر می‌شود:

  • نصب موتور و ترمز: موتور اسانسور و سیم ترمز ایمنی باید به درستی نصب شوند.
  • نصب سیم‌بکسل: سی‌بکسل‌های متصل به کابین وزنه تعادل باید سر جای خود قرار بگیرند.
  • نصب تجهیزات ایمنی: نصب تجهیزات ایمنی نظیر پاراشوت، ضربه‌گیر و کلید‌های اضطراری را فراموش نکنید.

نصب تجهیزات برقی

حال نوبت به تجهیزات برقی می‌رسد که شامل نصب تابلو برق،  اتصال به شبکه برق و نصب سیستم کنترل می‌شود.

تست و راه‌اندازی

حال نوبت به تست و راه‌اندازی می‌رسد که خود شامل سه مرحله زیر است:

  • انجام تست‌های ایمنی: تمام سیستم‌های ایمنی آسانسور تست می‌شوند تا ایراد و مشکلی وجود نداشته باشد.
  • تست عملکرد: عملکرد آسانسور در تمام طبقات باید مورد بررسی قرار بگیرد.
  • تنظیمات نهایی: تنظیمات نهایی سیستم کنترل یکی دیگر از مراحل تست و راه‌اندازی است.

تحویل و آموزش

در پایان نوبت به تحویل و آموزش می‌رسد و شما می‌توانید به سادگی از آسانسور خود استفاده کنید.

آموزش کار با آسانسور مسکونی

نکات مهم در نصب آسانسور مسکونی

برای نصب آسانسور مسکونی باید برخی نکات را در نظر داشت و به سراغ هر شرکت فعال در این حوزه نرفت. برخی از مهم‌ترین این نکات عبارتند از:

  • انتخاب شرکت معتبر: حتما یک شرکت نصب آسانسور معتبر و با تجربه و دارای مجوز برای نصب آسانسور مسکونی خود انتخاب کنید.
  • رعایت استانداردها: تمامی مراحل نصب آسانسور مسکونی باید مطابق با استانداردهای ملی و بین‌المللی انجام شوند.
  • ایمنی: در تمام مراحل نصب، ایمنی را در نظر داشته باشید.
  • گارانتی و خدمات پس از فروش: شرکت انتخابی شما برای نصب آسانسور باید خدمات گارانتی و پس از فروش مناسبی ارائه دهد.

فضای مورد نیاز آسانسور برای ساختمان مسکونی

میزان فضای مورد نیاز همان چیزی است که بسیاری از افراد در رابطه با آن سوال دارند. برای اندازه‌گیری فضای آسانسور مسکونی، سه فاکتور زیر را در نظر داشته باشید:

  • فضای مورد‌نیاز عرض و عمق چاه یا مقطع افقی
  • فضای مورد‌نیاز از کف تا سقف چاه یا مقطع عمودی
  • فضای لازم در موتور‌خانه

هنگام محاسبه فضای مورد نیاز برای آسانسور مسکونی باید فاکتور‌های ذکر شده را به صورت جداگانه بررسی نمایید تا ابعاد مناسب را با توجه به ظرفیت و سرعت آسانسور به دست آورید.

نصب آسانسور مسکونی

قیمت آسانسور مسکونی

قیمت آسانسور مسکونی یک موضوع نسبتا پیچیده است و عوامل متعددی بر این امر اثر می‌گذارند. در نتیجه نمی‌توان یک قیمت دقیق و ثابت برای آسانسور مسکونی نمی‌توان در نظر گرفت. به طور کلی مهم‌ترین عوامل موثر بر قیمت آسانسور مسکونی عبارتند از:

  • نوع آسانسور: آسانسور‌های هیدرولیکی، کششی، ویلچر‌بر و… دارای قیمت متفاوت هستند.
  • ظرفیت آسانسور: یکی از مهم‌ترین پارامتر‌های موثر بر قیمت آسانسور مسکونی، ظرفیت آسانسور است.
  • تعداد طبقات: هر‌چه تعداد طبقات ساختمان مورد نظر شما بیش‌تر باشد، هزینه نصب آسانسور افزایش خواهد یافت.
  • ابعاد چاهک: ابعاد چاهک و فضای موتور‌خانه نیز می‌توانند هزینه آسانسور مسکونی را تغییر دهند.
  • جنس و کیفیت مواد: همانطور که مشخص است، استفاده از مواد با کیفیت بالا‌تر، قیمت نصب و تعمیر آسانسور را افزایش می‌دهد.
  • تجهیزات جانبی: امکانات اضافی نظیر سیستم تهویه، نور‌پردازی و… بر قیمت تمام‌شده آسانسور مسکونی اثر می‌گذرانند.
  • نصب و راه‌اندازی: هزینه نصب و راه‌اندازی کی دیگر از عوامل موثر بر هزینه آسانسور مسکونی است.
  • نوسانات بازار: نوسانات قیمت ارز و مواد اولیه قیمت آسانسور مسکونی را کم و زیاد می‌کنند.

نصب و تعمیر آسانسور مسکونی در آرمان مانگ

آرمان بانگ با بیش از 25 سال سابقه درخشان در صنعت آسانسور و پله برقی یکی از معتبر‌ترین و بهترین شرکت‌های آسانسور برای نصب و تعمیر آسانسور مسکونی به شمار می‌آید. متخصصان این مجموعه با دانش و تجربه بسیار بالای خود می‌توانند ایرادات آسانسور‌های شما را به سادگی و سرعت رفع نمایند. همچنین نصب و تعمیر در این مجموعه با کم‌ترین و بهترین هزینه انجام می‌گیرد که این امر خیال شما عزیزان را راحت می‌کند. پس فرصت را از دست ندهید و همین حالا درخواست نصب و تعمیر آسانسور خود را در وب‌سایت ما ثبت کنید یا اینکه با شماره 02166572620 تماس بگیرید.