اگر ساختمانی با تعداد طبقات زیاد دارید، تجهیزات بالابر مثل آسانسورها بهترین راه حل برای دسترسی آسان به طبقات مختلف هستند. استفاده از آسانسورها باعث میشود تا که مردم بتوانند راحتتر در ساختمان جا به جا شوند و دسترسی افراد دارای معلولیت به طبقات مختلف را آسان میکند.
نصب آسانسور در یک ساختمان باید قبل از اجرا به درستی برنامه ریزی شود و اطمینان حاصل شود که تمام قوانین ایمنی را رعایت کرده و به درستی کار میکند. طراحی آسانسور باید توسط فردی انجام شود که کاملا به قوانین و استانداردهای مربوطه آشنایی داشته باشد و از سویی باید بتواند با توجه به محل نصب، ظاهر اسانسور را نیز زیبا طراحی کند.
آسانسورهای مسکونی باید ظاهر زیبا و دلپذیرتری داشته باشند. آسانسورهای مسافری در ساختمانهای مسکونی با درها، گاهی پنجرهها و آینههای شیشهای طراحی و تولید شدها میشوند. در حالیکه آسانسور ساختمانهای شرکتی ظاهری سادهتر دارند و ساختمانهای مدرنتر در زمان طراحی آسانسور ممکن است نیاز به ریزه کاری بیشتری داشته باشند. قبل از نصب آسانسور، با یک معمار و طراح داخلی برای اطمینان از مطابقت آسانسور با سبک کلی ساختمان باید مشورت کرد.
مهندسان و طراحان آسانسور، نقش مهمی در فرآیند طراحی آسانسور ایفا میکنند و آسانسور را از نظر ایمنی و عملکردی مورد ازمایش قرار میدهند. این افراد برای ارتقای سطح فنی در آسانسور، آزمایش بر روی نمونه های اولیه انجام میدهند و بر نصب و نگهداری آسانسور با طراحان و سایر متخصصان همکاری دارند.
افرادی که مجاز به طراحی و نصب آسانسور هستند، چه ویژگیهایی دارند
نصابان آسانسور و پله برقی کار نصب، نگهداری و تعمیر آسانسور و پله برقی را انجام میدهند. به دلیل نوع محیط کاری و کار در ارتفاع، این افراد باید ویژگیهای خاصی دا شته باشند. برخی از نصابان آسانسور و پله برقی ممکن است مجبور باشند در بالای نردبان، بالابرهای مکانیکی یا در چاهک آسانسور کار کنند. این افراد باید جزئیات نگر بوده و به ریز به ریز کار دقت نمایند.
باید مهارتهای مکانیکی توانایی کار با ابزارآلات مکانیکی داشته باشند. استقامت بدنی و قدرت فیزیکی از دیگر ویژگیهایی هستند که بودنش در افرادی که کار نصب آسانسور انجام میدهند ضروری است. راین افراد باید با قسمتهای مختلف تجهیزات بالابر آشنایی داشته باشند و عملکرد هر کدام را بدانند از این رو مهارتهای عیب یابی یکی از ویژگیهایی است که مهندسین آسانسور باید داشته باشند.
نصابها و تعمیرکاران آسانسور و پله برقی که سازندگان آسانسور و پلهبرقی یا مکانیک آسانسور نامیده میشوند، به مونتاژ، نصب، نگهداری و جایگزینی آسانسور، پله برقی، بالابر صندلی، گذرگاه متحرک و تجهیزات مشابه میپردازند.
نصابان و تعمیرکاران آسانسور و پله برقی معمولاً در کار نصب، نگهداری یا تعمیر تخصص دارند. اکثر آسانسورها و مکانیسم های مشابه دارای سیستمهای کنترل کامپیوتری هستند که احتیاج به نگهداری مناسب دارند و در صورت بروز مشکل نصابان آسانسور باید قدرت عیبیابی بالایی داشته باشند.
پس از نصب آسانسور، پله برقی یا تجهیزات دیگر، باید به طور منظم آن را نگهداری و تعمیر کرد. تعمیر و نگهداری شامل روغنکاری و گریسکاری قطعات متحرک، تعویض قطعات فرسوده و تنظیم تجهیزات برای عملکرد بهتر است.
علاوه بر قدرت عیبیابی، همانطور که در بالا ذکر شد، این افراد باید دارای استقامت بدنی و قدرت فیزیکی بالا باشند چون گاهی نیاز است تا تعمیرات اساسی را انجام دهند؛ به عنوان مثال، تعویض کابلها، درها و سایر قطعات. ممکن است نیاز به استفاده از مشعلهای برش یا تجهیزات سنگین داشته باشند و همچنین ممکن است نیاز به انجام نوسازی مانند تعویض موتورهای الکتریکی، پمپهای هیدرولیک و تابلوهای کنترل باشد.
نصب و تعمیر آسانسور و پله برقی معمولاً از نظر فیزیکی سخت است. این افراد ممکن است برای مدت طولانی بنشینند یا بایستند، وسایلی را بلند کنند که وزن بالایی دارند و یا احتیاج باشد که در مناطق تنگ کار کنند. آنها همچنین ممکن است در ارتفاعات، در چاه آسانسور، در مکانهای با گرد و غبار زیاد و کثیف با تجهیزات روغنی و چرب و در محیطهای گرم یا سرد کار کنند.
مهارتهای عیب یابی از دیگر ویژگیهای مهم این افراد است. نصابان و تعمیرکاران آسانسور باید قادر به تشخیص و تعمیر مشکلات باشند. مثلاً وقتی پله برقی از حرکت باز میماند، مکانیک علت توقف آن را مشخص میکند و تعمیرات لازم را انجام میدهد.
سختی کار نصابان آسانسور
نصابان و تعمیرکاران آسانسور و پله برقی ممکن است در اثر سقوط، سوختگی ناشی از شوک الکتریکی و کشیدگی عضلانی در اثر بلند کردن و حمل تجهیزات سنگین دچار آسیب شوند. برای کاهش خطرات و جلوگیری از آسیب، کارگران باید از تجهیزات حفاظتی مانند کلاهها و عینکهای ایمنی استفاده کنند.
برای انجام نصب و تعمیر آسانسور یا پله برقی معمولاً یک برنامه کارآموزی که توسط انجمن صنعتی حمایت میشود، برگزار میشود. کارآموزان باید ساعاتی را برای آموزش فنی و آموزش در حین کار بگذرانند. در طول آموزش، کارآموزان در مورد ایمنی، خواندن نقشه، ریاضیات، فیزیک کاربردی، قطعات آسانسور و پله برقی، تئوری برق و دیجیتال و الکترونیک آموزش میبینند. هنگامیکه این افراد برنامه کارآموزی را تمام میکنند، به عنوان اشخاصی کاملا آموزش دیده شروع به کار بصورت دستیار در کنار نصابان آسانسور میکنند.
شخصیت و علایق
نصابها و تعمیرکاران آسانسور معمولاً به موارد فنی ساخت یک ساختمان علاقه دارند. اگر مطمئن نیستید که علاقهای به ساختمان و موارد فنی آن ندارید که ممکن است با شغل نصاب و تعمیر آسانسور مطابقت داشته باشد، میتوانید برای سنجش علایق خود در یک آزمون شغلی شرکت کنید.
نتیجه گیری
در زمان خرید آسانسور باید به این نکته توجه داشته باشید که از شرکت آسانسوری تهیه کنید که علاوه بر استفاده از تجهیزات با کیفیت، خدمات پس از فروش مثل نصب آسانسور و سرویس آسانسور را نیز به خوبی انجام دهند.
شرکت آسانسور آرمان مانگ درسال ۱۳۷۶ ازدرون مجموعه ای ازشرکتهای فعال درصنعت آسانسور و پله برقی کشورمتولد شده است. بنیانگذاران شرکت جمعی از کارشناسان، مهندسان و اساتید دانشگاه در رشتههای مکانیک، برق و الکترونیک با بیش از دو دهه سابقه فعالیتهای علمی و اجرایی می باشند که ایجاد تحولی بنیادی درصنعت آسانسور و پلهبرقی ایران همگام با دانش وفنـاوری روز دنیا هدف مشترک آنها است.
این شرکت دارای گواهی فعالیت صنعتی به شماره ۳۸۷۶۲/۱ مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۴ و پروانه واحد طراحی و مونتاژ آسانسور به شماره ۴۰۴۹/۴۳ مورخ ۱۳۸۱/۰۳/۲۴ از وزارت صنایع می باشد.
این شرکت با داشتن تجارب طولانی در نصب آسانسورهای خاص و ضدانفجار در مجموعههای پتروشیمی و یا در مجتمعهای مسکونی بزرگ با تعداد بیش از ۵۰۰۰ واحد مسکونی در مدت زمانی کوتاه، تحت نظـارت مدیریتی کارآمد، همواره کارهـای قابل قبول و تحـسین برانگیزی ارائه نموده است.
تخصص طراحان ما ایجاد فضایی زیبا و دلنشین در آسانسورهایی با تزئینات استیل و ام دی اف، و علاوه بر آن فضا سازی و طراحی بیرونی منحصر به فرد در آسانسورهای نما شیشهای (پانورامیک) می باشد، چنانکه فضای بیرونی آسانسور را به نمایی خیره کننده تبدیل می نماید.