آرمان مانگ از بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان آسانسور در ایران

عوامل موثر بر لرزش آسانسور در حال حرکت

لرزش آسانسور
لرزش آسانسور

در این مقاله میخوانید

اشتراک‌گذاری مقاله:

هنگامی که سوار آسانسور می‌شویم، ممکن است حس کنید که در حین حرکت عادی، آسانسور با لرزش مواجه می‌‌شود. این لرزش در  آسانسور باعث می‌شود مسافران درون آن، احساس ترس و اضطراب کنند و یا فکر کنند که آسانسور در حال سقوط است. آسانسور یکی از تجهیزات بالابر ضروری در جامعه مدرن امروزی است و ایمنی و راحتی هنگام استفاده از آن بسیار مهم است. بروز لرزش و تکان در حین استفاده از آسانسور، کیفیت سرویس آسانسور را به طور جدی تحت تأثیر قرار می‌دهد و باید توجه زیادی به آن شود. برای حل این مشکلات باید علل آن را بشناسیم.

خرابی آسانسور می‌تواند صدمات جدی را به افراد داخلش وارد کند. چه کارمندان در یک شرکت باشند و  یا مهمانان یک هتل که در حال استفاده از آسانسور باشند. این خرابی‌ها از قطع برق و تکان خوردن آسانسور گرفته تا توقف ناگهانی و خرابی درها، تعمیر و نگهداری آسانسور باید اولویت اصلی شما باشد تا از بروز خسارات بیشتر آسانسور جلوگیری شود.

لرزش آسانسور عمدتاً به دلیل مشکلات مکانیکی و الکتریکی ایجاد می‌شوند. دلیل حدود 80 درصد از تمام لرزش‌ها مکانیکی و 10 درصد الکتریکی است. لرزش‌های ناشی از نگهداری نامناسب یا نگهداری ناکافی بیش از 60 درصد، لرزش‌های ناشی از کهنه شدن یا آسیب دیدن قطعات حدود 20 درصد و مشکلات ناشی از کیفیت نصب بد حدود 20 درصد باعث بروز مشکلات در آسانسور خواهند شد.

 

لرزش آسانسور

 

  1. ریل استفاده شده در آسانسور

دو دلیل اصلی برای لرزش ریل آسانسور وجود دارد: یکی نصب و دیگری سایش در حال حرکت.

به دلیل عدم نصب استاندارد و یا حمل نامناسب تجهیزات، این عوامل به راحتی می‌توانند باعث خمیدگی و تغییر شکل جزئی ریل شوند و سطح ریل در اثر برخورد، حفره‌هایی بر رویش ایجاد می‌شود. این عوامل بر عملکرد روان آسانسور تأثیر می‌گذارند و در نتیجه باعث ایجاد لرزش و ایجاد صدا می‌شوند. اگر آسانسور برای مدت طولانی راه اندازی شده باشد، سطح ریل به دلیل سایش و پارگی و یا در رفتگی خط ریل تغییر شکل داده و شکاف در محل اتصال دو ریل بسیار زیاد می‌شود. اگر ریل در طول تعمیر و نگهداری آسانسور و در مرحله روغن‌کاری سر جای خود نباشد، نبود روغن کافی بر روی ریل‌ها برای مدت طولانی منجر به سایش جدی ریل می‌شود که می‌تواند منجر به تکان یا لرزش در حین حرکت آسانسور شود.

 

۲.  پیچ ریل شل است

هنگامی که پیچ ریل فشار شل باشد، آسانسور در هنگام کار به شدت تکان می‌خورد که باعث تشدید سایش ریل، تشدید آسیب اجزای آسانسور و کاهش شاخص‌های عملکردی می‌شود که همین امر سبب لرزش و یا تکان در آسانسور خواهد شد.

 

۳. برگه راهنمای استفاده از آسانسور به خوبی مطالعه شود

برگه راهنمایی که در هر اسانسوری نصب می‌شود ضامن سلامتی آن است. در این راهنما میزان بار مجازی که در هر بار حمل می‌تواند در آسانسور قرار گیرد ذکر شده است. هنگامی که بیشتر از حد مجاز در آسانسور بار سنگین قرار گیرد، سبب وارد شدن نیرویی بیشتر از طریق کابین به اسانسور شده و باعث تشدید سایش کفشک ریل و در نتیجه لرزش و تکان خواهد شد.

 

  1. تجهیزات به خوبی مونتاژ نشده یا پیچ برخی از قطعات شل شده باشد

مونتاژ ضعیف قطعات در تجهیزات آسانسوری باعث می‌شود تا آسانسور از نقطه ثقل خود منحرف گردد و تعادل آسانسور از بین برود و شیار طناب قرقره در بالای آسانسور از روی  خط عمودی مرکز آسانسور  جا به جا شده باشد. اگر انحراف بیش از حد زیاد باشد، آسانسور هنگام حرکت تاب می خورد و در نتیجه باعث ایجاد لرزش می‌شود.

 

  1. وزنه تعادل پیچ خورده و تغییر شکل داده است

در اثر ضربه و برخورد در هنگام نصب وزنه تعادل، قاب وزنه تعادل دچار تغییر شکل می‌شود و همان گونه بدون اصلاح نصب می‌شود. در حین کار، قاب وزنه تعادل با دیوار یا ماشین برخورد می‌کند و تکان می‌خورد.

 

تکان در اسانسور

 

شرکت آسانسور آرمان مانگ

شرکت آسانسور آرمان مانگ درسال ۱۳۷۶ ازدرون مجموعه ای ازشرکتهای فعال درصنعت آسانسور و پله برقی کشورمتولد شده است. بنیانگذاران شرکت جمعی از کارشناسان، مهندسان و اساتید دانشگاه در رشته‌های مکانیک، برق و الکترونیک با بیش از دو دهه سابقه فعالیتهای علمی و اجرایی می باشند که ایجاد تحولی بنیادی درصنعت آسانسور و پله‌برقی ایران همگام با دانش وفنـاوری روز دنیا هدف مشترک آنها است. این شرکت دارای گواهی فعالیت صنعتی به شماره ۳۸۷۶۲/۱ مورخ ۱۳۷۶/۰۹/۲۴ و پروانه واحد طراحی و مونتاژ آسانسور به شماره ۴۰۴۹/۴۳ مورخ ۱۳۸۱/۰۳/۲۴ از وزارت صنایع می باشد.

این شرکت با داشتن تجارب طولانی در نصب آسانسورهای خاص و ضدانفجار در مجموعه‌های پتروشیمی و یا در مجتمع‌های مسکونی بزرگ با تعداد بیش از ۵۰۰۰ واحد مسکونی در مدت زمانی کوتاه، تحت نظـارت مدیریتی کارآمد، همواره کارهـای قابل قبول و تحـسین برانگیزی ارائه نموده است. تخصص طراحان ما ایجاد فضایی زیبا و دلنشین در آسانسورهایی با تزئینات استیل و ام دی اف، و علاوه بر آن فضا سازی و طراحی بیرونی منحصر به فرد در آسانسورهای نما شیشه‌ای (پانورامیک) می باشد، چنانکه فضای بیرونی آسانسور را به نمایی خیره کننده تبدیل می نماید.

 

اهم فعالیت‌های شرکت‌ آرمان مانگ:

طراحی و تهیه نقشه های اجرایی انواع آسانسورهای کششی و هیدرولیک برای آپارتمان ها و برج های مسکونی، اداری، تجاری با کاربردهای مسافربر، ماشین بر استفاده از سیستم های محرک بدون گیربکس (Gearless) و اجرای آسانسورهای بدون موتورخانه (Machine Roomless)  و طراحی انواع پله برقی برای مراکز تجاری، طراحی انواع آسانسورهای خاص با درجه حفاظتی بالا (IP54) و ضدانفجار (EX) برای کارخانجات سیمان، پالایشگاه ها و پتروشیمی‌ها،آسانسورهای شیب دار، آسانسور‌های کارگاهی (Rack & Pinion) ،استفاده از سایر تکنولوژی‌های  مدرن، در برنامه هر روزه بخش طراحی این شرکت قرار گرفته دارد.