در دنیای صنعتی امروز، با پیشرفت علم و تکنولوژی، تجهیزات بسیاری به دست بشر ساخته شدهاند که زندگی را برای انسان راحتتر میکنند. درست است که در ساخت این تجهیزات، نهایت دانش و کیفیت قطعات به کار گرفته شده است اما گاهی در زمان استفاده از این تجهیزات، خطراتی نیز انسان را تهدید خواهد کرد.
یکی از این تجهیزات آسانسور است که امروزه در کمتر ساختمانی شاهد عدم نصب آن هستیم. استفاده از آسانسور باعث جا به جایی راحتتر بین طبقات در یک ساختمان خواهد شد. اگر در زمان طراحی و نصب آن، دقت لازم در رعایت اصول و استانداردها اتفاق نیفتد و حتی بعد از نصب آن، بازدیدهای دورهای به موقع انجام نشوند؛ ممکن است باعث بروز خطراتی در زمان استفاده از اسانسور گردد.
یکی از اتفاقاتی که ممکن است در زمان استفاده از آسانسور رخ دهد، سقوط آسانسور خواهد بود.در صورتی که در آسانسوری در حال سقوط گیر افتادید، رعایت یکسری موارد باعث در امان ماندن جان و ارگانهای حیاتی بدن شما خواهد شد. در این مقاله از سایت شرکت آسانسور آرمان مانگ سعی شده تا بررسی عوامل سقوط آسانسور و اینکه در زمان سقوط آسانسور باید چه اقداماتی را انجام داد پرداخته شده است.
در یک آسانسور در حال سقوط چه باید کرد
هر بار که پا در آسانسور می گذارید، باید به نحوه عملکرد آسانسور دقت کنید. اغلب، یک آسانسور معیوب به فشار دادن دکمهها آنطور که باید واکنش نشان نمیدهد، یا متوجه میشوید که صداهای عجیبی از بالای آسانسور میآید.
اگر سوار آسانسوری میشوید و آنطور که باید احساس امنیت نمیکنید، این اولین علامتی است که نشان میدهد باید زودتر از آسانسور خارج شوید و سوار آسانسور دیگری شوید یا شاید آن روز از پلهها برای جا به جایی بین طبقات استفاده کنید.
برخی فکر میکنند که در هنگام سقوط اسانسور باید بپرند تا از فشار احتمالی و برخورد جلوگیری کنند. اما باید بدانید که این تفکر بسیار اشتباه و بیشتر شبیه یک افسانه است. اگر اقدام به چنین کاری کنید به احتمال زیاد، در نهایت سر خود را به بالای آسانسور زده و جمجمه خود را خرد میکنید.
یکی دیگر از موارد اشتباهی که در مورد راههای زنده ماندن و به حداقل رساندن صدمات در آسانسور در حال سقوط به اشتباه رایج است؛ این است که اگر فقط با زانوهای خمیده در جای خود بایستید، خطرات احتمالی بعد از سقوط آسانسور را از خود دفع خواهید کرد. این ایده از مواقعی گرفته شده که چتربازها هنگام فرود ضربه را از این طریق دفع میکنند. با این حال، این مورد هم یک تفکر بسیار اشتباه و خطرساز است.
اگر آسانسور در فاصله کوتاه و با سرعت کم سقوط کند، این احتمال وجود دارد که این کار ضربه را کاهش دهد. اما، اگر آسانسور با سرعت بالایی در حال سقوط باشد، مثلاً از طبقه بالای یک هتل، موفقیت در این اقدام نزدیک به صفر خواهد بود.
در هر صورت، ممکن است فشار بیشتری بر روی زانوهای خود اضافه کنید و باعث آسیب جدی به پا شوید. اگر پاهای خود را به این شکل خم کنید، به احتمال زیاد استخوان های پای شما در این موقعیت خواهد شکست.
بنابراین برای جواب به این سوال؛ (آیا راهی برای زنده ماندن شما از سقوط آسانسور وجود دارد)، باید بگوییم که تحقیقات نشان میدهند که بهترین شانس برای زنده ماندن از آسانسور در حال سقوط و کاهش صدمات احتمالی؛ این است که در لحظه ای که احساس می کنید آسانسور در حال سقوط است، در کف آسانسور مستقیماً به پشت دراز بکشید.
همانطور که به پشت دراز می کشید، صورت خود را با استفاده از دست و بازو بپوشانید تا از آن در برابر هر گونه شی که ممکن است در هنگام ضربه روی صورت شما بیفتد و به صورت ضربه وارد کند، محافظت کنید. وقتی در این حالت دراز می کشید، ضربه سقوط فقط به یک قسمت از بدن شما متمرکز نمی شود. ضربه احتمالی به کل بدن فشار وارد کرده و باعث آسیب دیدن یک ارگان نخواهد شد.
هنگامی که به پشت دراز می کشید، این کار همچنین به جلوگیری از له شدن استخوان های شما کمک میکند. هنگامی که ضربه موازی با نیرو اتفاق می افتد، استخوان های شما بسیار بیشتر احتمال دارد که خرد شده و بشکنند. زمانیکه صاف دراز می کشید؛ می تواند از آسیب جدی و بیشتر جلوگیری کند. با این حال، خوابیدن به این صورت هنوز هم میتواند باعث شکستن استخوانهای دیگر مانند دندهها شود.
کدام قطعات آسانسور از سقوط کابین جلوگیری می کنند؟
آسانسورهای مدرن امروزی از تجهیزات ایمنی برای کمک به جلوگیری از سقوط استفاده می کنند. آسانسورهای کششی که کابین را با استفاده از کابلهای فولادی، قرقرهها و وزنههای تعادل بالا و پایین میبرند، دارای سنسور سرعت هستند. اگر زیپ کابین خیلی سریع به سمت پایین بپیچد، سنسور سرعت؛ ترمز روی ریلهای آسانسور را فعال میکند. آسانسورهای کششی همچنین سوئیچهایی را در امتداد چاه آسانسور قرار میدهند که کابین را هنگام عبور تشخیص میدهند و باعث کاهش سرعت و توقف در نقاط مناسب در طبقات میشوند. چه در طول توقف معمولی و چه به دلیل حرکت بیش از حد کابین، هر یک از چهار تا هشت کابل فولادی در یک آسانسور کششی به تنهایی به اندازه کافی قوی هستند که کابین را نگه دارند.
نتیجه گیری
با در نظر گرفتن همه موارد، در زمان سقوط، خوابیدن صاف به پشت، احتمالا بهترین گزینه برای زنده ماندن در آسانسور است. در این زمان روش به پشت خوابیدن بهترین شانس را براب به دور ماندن از خطرات به شما می دهد. البته با خرید آسانسور از شرکت آسانور معتبر و همچنین انجام سرویسهای دورهای احتمال اتفاق سقوط آسانسور نزدیک به صفر خواهد بود اما در صورت اتفاق برای مدیریت بحران و در امان ماندن از آسیبهای احتمالی، بهتر است مواردی را که در بالا ذکر شد را به خاطر بسپارید.